Kotitalousvähennys tuo asuntoaan ja kotiaan korjaavan suomalaisen paras ystävä.
Tosiaan uskokaa tai älkää, mutta edelleen verottajamme hyvittää kotiin tehtyjen asunnon tai talon kuntoa parantavien remonttien työn osuudesta 50 %. Siis Suomen verokarhu, ja saada hyvitystä samassa lauseessa?
Esimerkkilasku – paljonko on kotitalousvähennys remontistasi?
Kotitalousvähennystä voi toki saada monesta muustakin asiasta kuin remontista, mutta Urakkamaailmana me keskitymme tietenkin remontteihin. Voit lukea tarkemmin klikkaamalla, tästä, mistä kaikesta voi saada kotitalousvähennystä.
Esimerkissä oli kyse omakotitalon pintaremontista Aurassa. Klikkaamalla remontin nimestä, voit tutkia tarkemmin mitä remonttiin kuului.
Kokonaishinta tässä remontissa oli 1500 euroa ja materiaalien osuus 250 euroa (sis. pohjamaalit ja silikoonit). Kotitalousvähennystä saa vain työn hinnasta eli vähennämme urakkahinnasta materiaalien osuuden. Alla koko laskelma:
Urakkahinta (1500 euroa) – Materiaalien hinnat (250 euroa) = 1250 euroa. Tästä työn osuudesta vähennetään omavastuu, joka on yhdeltä henkilöltä 100 euroa eli jäljelle jää 1 100 euroa.
Tästä jäljelle jääneestä 1 100 eurosta saa vähentää 50 % eli 650 euroa kotitalousvähennyksenä.
Lue tarkemmin kotitalousvähennyksen ehdoista ja lainalaisuuksista tästä.
Kotitalousvähennys muistilista:
- Tarkista yrityksen kotitalousvähennyskelpoisuus. Kotitalousvähennyksen voi saada vain yritykseltä, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. (Urakkamaailmaa käyttämällä varmistat muuten tämän, koska kaikki Urakkamaailmaan hyväksyttävät urakoitsijat kuuluvat ennakkoperintärekisteriin)
- Kotitalousvähennys saat vain työn hinnasta. Muista huomioida tämä tarkasti tehdessäsi remonttisopimusta, ja eritellä sopimukseen tarkkaan työn ja materiaalien hinnat erikseen.
- Uudisrakennuskohteista ei voi saa kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyskelpoisen remontin tulee kohdistua olemassa olevaan kiinteistöön.
Lue tarkemmin kotitalousvähennyksestä vuonna 2018.
Vastaa