Hyvin usein urakoitsijoita kilpailuttaessa hinnoittelun lisäksi mietitään lopputulosta, eli kuinka hyvin tekijä suoriutuu tehtävästä sekä toivotaan, että työjälki vastaa odotuksia tai parhaimmillaan ylittää tilaajan odotukset.
Vaikka edellä mainitut asiat ovatkin tärkeitä, yhtä tärkeää on ottaa huomioon, kuinka hyvin tekijä huomioi asiakkaan tarpeet ja toiveet. Kommunikaatio, aikataulujen yhteensovittaminen, kirjallinen sopimus sekä muut käytännön asiat ovat avainasemassa onnistuneen yhteistyön kannalta.
Pohdi ensin tavoitteesi, aikataulu ja budjetti remonttia varten
Ennen kuin urakoitsijaa lähdetään kilpailuttamaan, on hyvä pohtia, mitkä ovat tavoitteesi remontin suhteen, missä aikataulussa haluat remontin valmistuvan ja millainen budjetti sinulla on remonttia varten. Tämän jälkeen on helpompaa esittää tarkentavia kysymyksiä urakoitsijalle, mikä helpottaa sopivan tekijän valitsemista.
1. Millaisia aikatauluja noudatetaan?
Selvitä, millaisia aikatauluja tekijä noudattaa ja kuinka joustava hän on niiden suhteen. On tärkeää, että tekijä pystyy tarvittaessa sopeutumaan muuttuviin aikatauluihin ja kommunikoimaan mahdollisista muutoksista avoimesti. Hyvä urakoitsija arvostaa tilaajan toiveita ja pyrkii löytämään molemmille osapuolille sopivan aikataulun remontin toteuttamiseksi.
Lue myös: Urakkamaailma – Luota remonttiisi!
2. Miten kommunikaatio hoidetaan?
Hyvä kommunikaatio on avainasemassa onnistuneen remonttiprojektin kannalta. Selvitä, mitkä ovat pääasialliset kommunikaatiokanavat ja kuinka usein urakoitsija pitää sinut ajan tasalla projektin etenemisestä.
3. Millainen kokemus ja osaaminen tekijällä on vastaavista projekteista?
Kysy tekijältä hänen kokemuksestaan ja osaamisestaan vastaavista projekteista. Voit tutkia mahdollisia aikaisempia referenssejä tai pyytää nähdä urakoitsijan aikaisempia töitä joko paikan päällä tai kuvista. Varmuus siitä, että remontin suorittaa kokenut ja osaava ammattilainen, tuo mielenrauhaa ja luottamusta.
4. Onko tekijällä tarvittavat luvat ja vakuutukset?
Varmista, että tekijällä on myös tarvittavat luvat ja vakuutukset kyseisen työn suorittamiseen. Esimerkiksi sähkötyöt voi tehdä vain siihen luvan saanut ammattilainen. Luotettava urakoitsija voi esittää tarvittavat asiakirjat tilaajan pyynnöstä.
Muista tehdä urakoitsijan kanssa aina myös kirjallinen sopimus. Lue sopimus ja sen ehdot tarkkaan, sillä mahdollisten ongelmien ilmaantuessa voi olla vaikeaa vedota sovittuihin seikkoihin ja selvittää, kuka kantaa vastuun mahdollisista ongelmista remontin aikana.
Kun tilaat tekijän Urakkamaailman kautta, saat aina automaattisesti remonttisopimuksen ja remonttiturvan remontillesi.
Lue myös: Urakkamaailman remonttiturva – jotta voit ottaa remonttisi helpommin
5. Kuinka suuri tiimi tai resurssit ovat käytettävissä?
Pienemmät remontit voivat hoitua näppärästi parin hengen tiimillä, kun taas suuremmat remontit saattavat edellyttää useiden eri ammattilaisten osaamista eri tehtävien suorittamiseksi. Selvitä, kuinka suuri tiimi tai resurssit yrityksellä on käytettävissä projektin suorittamiseen.
Vinkki! Mikäli olet aikeissa hyödyntää kotitalousvähennystä remonttisi yhteydessä, huomioi, että yksi ehto vähennyksen saamiselle on urakoitsijan kuuluminen ennakkoperintärekisteriin. Kaikki Urakkamaailman kautta löytyvät urakoitsijat ovat rekisteröityneet ennakkoperintärekisteriin ja toimijoiden taustat on selvitetty etukäteen. Jätä remontti-ilmoitus Urakkamaailmassa ilmaiseksi, ja pääset vertailemaan tarjouksia sekä valitsemaan remontillesi parhaan tekijän!
Vastaa