Kaupallinen yhteistyö
Pienen remontin hinnan ei tarvitse olla korkea, mutta jo 5000 euron investointi voi sekoittaa kuukausibudjetin. Palkasta ei välttämättä halua laittaa niin suurta osiota yhteen projektiin, vaikka se kuinka parantaisi elämää. Silloin pienellä lainalla voi jakaa maksun pidemmälle aikavälille. Kerromme, mitä kannattaa lainanotossa ottaa huomioon.
Pienlaina on laina, jonka summa ei ole suuri ja joka yleensä myös maksetaan nopeasti takaisin. Mitä nopeammin sen maksaa takaisin, sitä pienemmäksi korot ja lainatilin hoitokulut jäävät. Siitä voi kuitenkin olla hyötyä silloin, kun yrittää pysyä kuukausibudjetissa eikä halua koskea säästöihin, mutta haluaa käyttää ison summan yhteen isoon ostokseen–kuten remonttiin. On kuitenkin tärkeää, että valitsee lainan huolella ja myös varmistaa, että sen saa maksettua pois.
Pienlainoja verkossa
Pankki voi tarjota joustoluottoa, jolloin luoton määrä sovitaan etukäteen ja pieniä lainoja voi nostaa tiettyyn rajaan asti heti, kun sitä tarvitsee. Jos kuitenkin lainaa tarvitsee vain nyt eikä aio tulevaisuudessa nostaa uusia pienlainoja, kertalainan voi hakea verkosta. Näitä lainoja tarjoavat niihin erikoistuneet yritykset, eivät pankit, ja niiden etuna on se, että niitä voi hakea nopeasti ja vaivattomasti ja saada summa omalle tilille jopa samana päivänä. Lainoja voi ja kannattaa myös kilpailuttaa. Katso Suomi24 Lainat nähdäksesi saatavilla olevia vaihtoehtoja.
Jos käytät lainojen vertailupalveluita, muista aina tarkistaa, että sivuilta löytyy vain Suomessa laillisesti toimivia lainantarjoajia. Niin voit varmistaa, että saat koko kuluttajansuojalain puolellesi. Tosin laittomasti toimivat lainantarjoajat eivät saa periä saataviaan. Laittomat yritykset voivat kuitenkin kiristää ja painostaa lainanottajia maksamaan huimia korkoja, vaikka sille ei olisikaan lakipohjaa – Suomessa on käytössä lainan korkokatto, joka on 20 %. Lainanottajana kannattaa vahtia oikeuksiaan!
Kuinka suuri osa remontista kannattaa maksaa lainalla?
Remontin voi maksaa kokonaan tai osittain lainalla. Lainasta menee aina ylimääräisiä kuluja, joten jos säästöjä on, on syytä harkita maksaa ainakin osa remontista niillä. Se, kuinka paljon niistä uskaltaa laittaa remonttiin, on itse päätettävissä ja riippuu omista varoista ja kuukausituloista.
Vaarana remontissa on aina, että hinta lähtee nousemaan arveltua korkeammalle, varsinkin jos remontin aikana löytyy ongelmia, joista ei edes ollut tietoinen. Kylpyhuoneen laatoituksen yhteydessä voi löytyä hometta, keittiön tiskialtaan putkiremontin aikan voi paljastua laho takaseinä, tai uuden parketin asettaminen saattaakin vaatia lattian korjausta. Jos kaikki irtoavat säästöt on jo käytetty, voi joutua sittenkin ottamaan lainaa kattaakseen odottamattomat menot.
Kannattaako remontti?
Remontilla voi lisätä kiinteistön arvoa, mutta se arvo on vaikea määritellä, eikä ero välttämättä näy loppukädessä asunnon myyntihinnassa. Jos asuntoa ei olla lähiaikoina myymässä, eikä remontin syynä ole mikään akuutti ongelma kuten vuotava katto, niin remontin pääasiallinen hyöty on oma mukavuuden tunne. Remontti siis kannattaa, jos sen seurauksena viihtyy paremmin omassa kodissaan.
Vertailemalla lainoja ja myös remonttipalveluita sekä hinnan että laadun osalta voi parantaa mahdollisuutta saada tuo mukavuuden tunne ilman ikäviä yllätyksiä tai liian korkealle kapuavia maksuja.
Kaupallinen yhteistyö: Lead Supply
Vastaa